Paste proaspete facute in casa

Pastele facute in casa  sunt extrem de bune si pot fi pastrate la congelator pentru a fi pregatite oricand va doriti o masa rapida si delicioasa. Dureaza 2-3 minute fierberea lor al dente. Mai mult decat atat, se prepara destul de usor daca aveti o masina de facut paste, pe care intentionez si eu sa o achizitionez cat mai curand.

Mai jos gasiti o alta reteta pentru aluatul de paste. Si de aceasta data, le-am intins manual, cu sucitorul pentru ca momentan nu am masina de facut paste…dar asta nu ma impiedica sa nu imi refac stocul de paste pe care le pastrez la congelator.Din cantitatile de mai jos am pregatit tagliarini (paste mai subtiri decat tagliatelle) si ravioli cu dovleac, in total aproximativ 10 portii. Aluatul a fost framantat la masina de facut paine, dar gasiti detalii despre cum sa il framantati manual intr-un post anterior aici

  • 830 gr faina + faina pentru presarat
  • 130 ml apa
  • 5 oua
  • 1,5 lingurita sare

Aluatul trebuie intins intr-o foaie foarte subtire, mai ales pentru ravioli.

Pentru tagliarini indoiti foaia de aluat la jumatate apoi inca de doua ori si presarati faina de fiecare data. Taiati foaia indoita in fasii de 0,5 cm grosime pentru tagliarini, 1 cm pentru tagliatelle si 2 cm pentru papardelle. Gasiti imagini si alte instructiuni aici.

Pentru ravioli puneti cate o lingurita de umplutura la distante egale dispuse in grila. Stropiti/ungeti aluatul cu apa folosind o stropitoare sau o pensula. Deasupra puneti si a doua foaie de aluat avand grija sa strangeti aluatul in jurul umpluturii pentru a elimina golurile de aer. Taiati patrate cu un cutit sau cu o rotita zimtata, ori cerculete cu un dispozitiv de decupat aluatul.

Pregatiti pastele dupa plac, cu sos, cu legume, cu carne, etc.

Savurati!

2 thoughts on “Paste proaspete facute in casa

  1. Pingback: Ravioli de casa cu dovleac copt | Joy of cooking

  2. Pingback: Paste de casa umplute cu branza in sos sos de rosii cu busuioc | Ralu Argesanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.